EMDR Veldhoven-Eindhoven

EMDR therapie Veldhoven - Therapeut Barbel

EMDR-therapie

EMDR is een intensieve en krachtige therapievorm om vervelende ervaringen en trauma’s te verwerken. Het doel daarbij is de herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen van hun emotionele lading te ontdoen.

EMDR integreert succesvolle elementen van verschillende gangbare therapievormen en combineert deze met een zintuiglijke stimulatie van beide hersenhelften. Dat kunnen oogbewegingen zijn of het luisteren met een koptelefoon naar” klikjes”, die afwisselend links of rechts worden aangeboden of afwisselende tikjes tegen de knieën of handpalmen.

We doen dit terwijl jij aan het emotionele probleem denkt en je daarbij focust op bijbehorende beelden, geluiden, gedachten en gevoelens. Ik zal je regelmatig vragen wat er in gedachten naar boven komt.


Soorten klachten

Ik ontvang mensen voor emdr-therapie bij allerlei soorten klachten, zoals:

✓ posttraumatische stressstoornis (ptss),
✓ angsten en fobieën,
✓ depressies,
✓ verslavingen,
✓ weinig zelfvertrouwen,
✓ woede-uitbarstingen,

✓ eetstoornissen,
✓ allerlei trauma’s
✓ sommige lichamelijke klachten,
✓ pesterijen,
✓ narcistische mishandelingen,
✓ kwetsuren of miskenningen in de jeugd.


Therapie bij traumatische gebeurtenissen

Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt zoals bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een overval of een verkrachting en die achteraf last hebben van een stressstoornis (PTSS) hebben veel baat bij een behandeling met EMDR.

Betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek toont aan, dat EMDR op dit moment de meest effectieve behandeling is op het gebied van traumaverwerking. Maar ook voor het verwerken van andere ervaringen die veel invloed op iemands leven hebben gehad, kan de methode worden gebruikt. EMDR is zeer efficiënt in het opruimen van oude blokkades.

EMDR is een kortdurende therapievorm. Maar omdat alle mensen verschillend zijn, is het niet mogelijk precies aan te geven hoe lang de behandeling van een bepaalde klacht duurt. EMDR-behandelingen zijn meestal ingebed in een totaalbehandelplan.

Wil jij ook verandering?
Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Bärbel

Neem contact op